-
Out of stock
100% xarel-lo, één van de cava druiven. Elegant, maar complex mét structuur. -
Out of stock
100% grenache van 50 jarige stokken. 12 maanden veroudering op Franse eik, gevolgd door 12 maanden flesrijping. -
Out of stock
Uitzonderlijk 100% samso (= carignan) van oude stokken. De oogst aan grenache in 2019 was uiterst bedroevend, waardoor werd besloten een unieke Pardelasses te maken van enkel samso. Gerijpt in tweedejaars barriques van Franse eik. Klassieke Priorat wijn, maar o zo lekker én met buitengewone prijs/kwaliteits verhouding. -
Out of stock
100% viura afkomstig van de Santa Maria wijngaard gepland in 1975. Hier wordt enkel het sap gebruikt dat vrijkomt vóór persing; algemeen bekend als het edelste. Koude maceratie op roestvrij staal, eens de fermentatie start overbrenging op nieuwe Franse eik. Lagering op lies gedurende 6 maanden. Bewaarcapaciteit! -
100% Grenache. VINO DE PARATGE = een single vineyard wijn, vergelijkbaar met een 1er cru, een wijn die het unieke en authentieke karakter van een wijngaard weerspiegelt. Hoogst mogelijke klassering in de nieuwe Spaanse wijnwetgeving. 12 m opvoeding op Franse eik. Intense geur van rijpe bosvruchten, granaatappel, mandarijn en wilde aromatische kruiden. -
100% grenache van 60-jarige stokken. Hier past toch wel een woordje uitleg. In Italië krijgt grenache noir veel verschillende namen toebedeeld: cannonau in Sardinië, alicante in Toscane, gamay del Tracimeno in Umbrië, granaccia in Ligurië en bordo in Marche. Bordo refereert hier niet naar Bordeaux, maar naar ‘aan de kant van de weg’ Bordo of grenache noir is een zeldzame druif in Marche met zeer beperkte aanplant. 8 dagen maceratie in houten vaten. Daarna oudert de wijn (na malolactische fermentatie) gedurende 30m op barriques en na afloop nog eens 6m op fles. Grootse wijn met rijpe tannines, mooie aciditeit en veel finesse.