-
100% garnacha. Unieke rijping in speciaal voor Juan Carlos gemaakte vaten van graniet. De granieten tank die in de wijnmakerij wordt gebruikt, is gemaakt door een gespecialiseerde steenhouwer uit Galicië. Het resultaat is een container die veel meer zweet dan normaal en die, in tegenstelling tot cement of beton, voor een zeer unieke minerale en licht zoute toets zorgt, omdat de wijn gedurende 11 maanden in contact is met de steen zelf die niet aan de binnenkant wordt gecoat. -
100% garnacha van een wijngaard uit 1917. Rijping gedurende 11 maanden in een zeer poreuze aarden kruik van 500 liter met aanzienlijke oxygenatie. Dit resulteert in een wijn met een iets hoge zuurstofbelasting, die elke minimale reductie opruimt; een blauwachtige wijn van goede intensiteit, waarbij aardbei en framboos de boventoon voeren, delicaat en vol in de mond. -
100% grenache blanc van oude stokken op een bodem van klei, kalksteen, puin. Een wijn volgens solera-systeem gemaakt en betreft de oogstjaren 2008-2014. De flor heeft zich in 2008 spontaan in het vat grenache blanc ontwikkeld en werd sindsdien gevoed. Duidelijke Fino sherry associaties, immens mineraal en met een verrassende zuurtegraad. -
100% grüner veltliner. De Gaisberg is de meest zuidoostelijke uitloper van de Manhartsberg. Maceratie, fermentatie en opslag in grote houten vaten en stalen tanks, 6 maanden op volle gist, botteling in augustus: 13,0% vol. alcohol, 6,0 ‰ zuur, 4,0 g/l restzoetheid.
= Erste lage of premier cru, de hoogst mogelijke classificatie in Oostenrijk -
Topwijn van het domein gemaakt met 100% carignan van oude stokken op een llicorella (= plaatselijke benaming voor leisteen) ondergrond. Grootse wijn die kracht en finesse koppelt. De lichte verkleuring verraad zijn leeftijd evenals de fruit evolutie. Mooie gebrande toetsen en een hint van kandij die mij aan nebbiolo doet denken. -
Deze uitzonderlijke en unieke cava is een eerbetoon aan vrouwen -de Xarel-las!- en en aan de xarel-lo druif. Het is dus een monocépage met een lagering van maar liefst 132 maanden! Wie er aan twijfelt: deze cava is bijzonder fris en complex: brioche, maar veel fruit, geconfijte citrus, pompelmoes, tikkeltje honig en noterig. Krachtig, complex en uiterst vineus! Tijdens een interne cava tasting bij Vin Il Y A kwam deze schuimwijn als primus uit de bus. -
100% gamay St-Romain van een top terroir met graniet ondergrond. Dit is niet dezelfde gamay als in Beaujolais, deze St-Romain komt enkel voor in de Val De Loire (Côte Roannaise en Côtes-du- Forez) "Chez Muron" is een lieu-dit en is het hart van het perceel "Millerands" 24 dagen maceratie, daarna gaat enkel de vin de goute gedurende 7 maanden op amfoor zonder toegevoegd sulfiet. Er wordt dus geen persing uitgevoerd voor deze wijn. -
100% weiss burgunder = pinot blanc Uit een zeer hoog gelegen wijngaard, net boven de 1000m grens, op een porfier ondergrond. Porfier is een stollingsgesteente zoals graniet. De wijn onderging een halve malolactische gisting, natuurlijk gestopt door een daling van de buitentemperatuur. De wijn is zoutig en zeer mineraal met een geur van groene appel. Een echte bergwijn! -
Wijngaard boven de 1000m grens! Blend van 8 druivenrassen, waarvan er 5 samen geoogst worden en in een grote amfora op de schil worden gefermenteerd. Drie andere soorten worden gefermenteerd en gerijpt in grote houten vaten. Na een rusttijd van ongeveer twee weken wordt de most in de amfora geperst en samengevoegd met de andere, klassiek gerijpte variëteiten. Ze rijpen samen in grote houten vaten op de fijne droesem en worden na een jaar gebotteld. Een echte bergwijn met kruidige geuren van salie, hooi en stro. Hoge aciditeit en bittertje in de afdronk. Slechts 1200 flessen! -
Wijngaard boven de 1000m grens! Blend van 5 druivenrassen (4 witte + 15% pinot noir) fermenteren samen op schil in amforen gedurende 6 maanden. Na persing ouderen ze verder op amfoor gedurende ongeveer 1 jaar. Deze mix van rode en witte druiven geeft een bijzondere blinkend intense maar doorzichtige rode kleur aan de wijn. Gemiddelde aciditeit en tannine, krokant rode bessen fruit. Slechts 1048 flessen! -
100% grüner veltliner. Gelegen in het zuidoostelijke deel van de Heiligenstein, staat de Ried Lamm garant voor expressieve, complexe Grüner Veltliner met elegantie en gratie. Het terroir is hier leemachtig. Daarbij komt het bijzondere microklimaat van de zuidhelling. Maceratie, spontane gisting en opslag in grote en kleine houten vaten, 6 maanden op volle gist, botteling in augustus: 13,0% vol. alcohol, 5,2‰ zuur, 4,7 g/l restzoetheid.
= Erste lage of premier cru, de hoogst mogelijke classificatie in Oostenrijk.
Deze 2021 kreeg uitzonderlijk hoge quoteringen in de Oostenrijkse wijnpers.